Blog Activation Days – Primul weekend

Blog Activation Days, un eveniment marca Segmente, este reprezentat de 2 weekend-uri de workshop și 14 zile de coaching. Sesiunile se desfășoară în două weekend-uri consecutive, structurate în workshop-uri tehnice și de conținut, bazate pe detalii teoretice, metode de lucru și tips-uri specifice, urmând ca informațiile acumulate să fie puse în practică de către participanți în perioada de coaching.

În deschiderea evenimentului, care a avut loc vineri 18 noiembrie, am avut ocazia să cunoaștem participanții, să ne definim ideile pe care dorim să le transpunem în viitorul blog și să ne stimulăm gândirea în această direcție. Seara s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și curiozități din partea participanților, pătrunși de dorința de a afla cât mai mult lucruri noi.

În prima zi de workshop-uri l-am avut alături de noi pe Florin Vancea, Trainer și Președinte Segmente, sub îndrumarea căruia am reușit să ne detaliem ideile generale expuse în ziua anterioară. Florin, impresionat și mulțumit de diversitatea ideilor și-a asumat rolul de ghid pentru noii bloggeri, trecând cu ei „prin grădiniță, școala generală și pe urmă în liceu”.15156908_1807315392890858_1994323679688097738_o-3

O zi însorită de duminică ne găsește, încă de dimineață, în compania Oanei Șipoș, Blogger, Ambasador Code Week și Software Developer. Oana ne-a cuprins cu totul în propria ei poveste de formare, menținere și dezvoltare ca și blogger. Asemenea oricărei alte încercări, a fi blogger nu presupune o imediată ascensiune, apreciere din partea publicului sau o satisfacție personală pe măsura celei așteptate. Motiv pentru care, Oana ne-a explicat modul ei de a vedea lucrurile, ne-a inspirat răbdare, înțelegere, atât față de public, cât și față de noi înșine și curaj. Curajul de a pune cuvintele pe foaie, de a ne exprima public și de a accepta toate răspunsurile.

Aceaste prime întâlniri, bazate pe conținut, se conturează într-un WIP (“Work In Progress”/taskuri cu deadline pentru weekendul următor), urmând ca în weekend-ul viitor să abordăm partea tehnică cu aspecte specifice pentru fiecare blog.

Dacă ești curios în legătură cu noile blog-uri care o să ia naștere la Blog Activation Days, rămâi cu ochii pe noi!

Articol de Larisa Manci

Posted in Projects and tagged , , .