Blog Activation Days – Al doilea weekend

După cum deja știți, Blog Activation Days este un program non-formal care cuprinde 2 weekend-uri de workshop și 14 zile de coaching, timp destinat construirii, administrării și lansării unui blog sub îndrumarea unor bloggeri experimentați.

Participanții  sunt într-o continuă metamorfoză și nu au încetat să ne surprindă cu ideile lor unice și cu modul lor de a le transpune în blog. După primul weekend, destinat structurării cât mai clare a conținutului, ei și-au stabilit modul în care vor să își expună ideile, cum să ajungă cât mai ușor în atenția publicului țintă și au reușit să-și formeze propria comunitate de bloggeri.

Sâmbătă, Ziua tehnică, ne găsește în Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, cu taskurile din WIP  (“Work In Progress”) complete, schimbând idei încă de dimineață și adăugând noi sarcini pe listă.

După prolog, sub îndrumarea lui Florin Vancea, Trainer și Team Master Segmente, ei se avântă în complexa lume a WordPress-ului, își completează categoriile și își scriu primele articole. Bine-meritata pauză de prânz îi găsește cu forțe reînnoite, schimbând opinii și oferindu-și sugestii.

Grupul este caracterizat printr-o mentalitate colectivă deschisă, o atidune comună asupra obiectivului lor final: să creeze un blog care să le reprezinte valorile personale.  

Astfel, reușesc să creeze situaţii favorabile pentru ei, cei care au curajul, dorinţa şi talentul de a folosi orice dezavantaj în avantajul propriu, de a transforma neşansa în situaţie favorabilă, eşecul în succes; ei sunt cei care aleg să lupte pentru dorinţele lor, aleg să utilizeze orice şansă, orice observație constructivă.

Duminică, numită și Ziua Progresului, ne găsește din nou împreună, pentru finisarea ultimelor detalii tehnice, alegerea unui design potrivit fiecărui blog și marketizarea conținutului.

 

Printre alegerea plugin-urilor, retușuri și gustări energizante, participanții reușesc să își atingă targetul propus pentru acea zi. Epilogul workshop-ului a fost o sesiune de discuții pe tema What’s next?.

Ei sunt dovada că, având mentalitatea și motivația potrivite, putem realiza orice.

 

Articol de Florina Moiș

Posted in Projects and tagged , .