80% dintre absolvenți profesează în alte domenii decât cele în care au studiat!

”Anul trecut, şcoala românească a scos 44.233 de absolvenţi specializaţi în studii juridice, 6030 în studii politice şi administrative şi 2000 în jurnalism şi ştiinţele comunicării. Aproape niciunul nu-şi va găsi un job concurând cinstit pe piaţa muncii, spun specialiştii în resurse umane contactaţi de Gândul. Fără niciun fel de corelare cu piaţa muncii, fabricile de diplome scot anual, pe bandă rulantă, generaţii de absolvenţi care sunt obligaţi să se ”califice la locul de muncă” dacă chiar vor să aibă un job. [...]

Statul român finanţează anual de la buget aproximativ 62.000 de locuri la facultăţi pentru primul an de studiu universitar, cele mai multe dintre acestea fiind în ştiinţe economice, ştiinţe juridice, administraţie, studii europene şi chiar jurnalism. Însă cât de mult rezonează universităţile româneşti cu piaţa muncii? Îşi găsesc miile de absolvenţi care ies de pe băncile facultăţii un loc de muncă în domeniul studiat? Datele de la instituţiile care se ocupă de calitatea învăţământului, obţinute de gândul, arată că 80% din absolvenţii de facultăţi din România profesează în alte domenii decât cele pentru care s-au pregătit." (Citește articolul integral pe Gândul.)

Care este șansa ta de a-ți găsi un loc de muncă în domeniul tău?

Programul League of Sales este un sprijin pentru tinerii care doresc o pregătire în domeniul vânzărilor, indiferent de studiile lor până în prezent. Desfășurat în decursul a 5 zile în care vor avea loc 10 workshop-uri, 10 simulări de vânzări și mult așteptata competiție LoST (League of Sales Transactions), Organizația Segmente și RATIO vă promite că prin participarea la League of Sales veți fi răsplătiți pe lângă dobândirea de noi cunoștințe în domeniul Vânzărilor și cu o nouă sansă pe piața muncii din România!

Posted in Projects, Semnale de alarmă! and tagged , , , , .